Scetka Sonicare

Prednosti električne zobne ščetke
Sonicare FlexCare 
 Kdo potrebuje električno zobno ščetko Sonicare FlexCare? Vsak, ki ga skrbijo nastanek zobnih oblog, madežev na zobeh, vnetja in krvavitve dlesni, parodontalni žepki (prostori med zobno korenino, dlesnijo in obzobno kostjo). Škodljive bakterije se v žepku lahko čezmerno namnožijo in vplivajo na hitrejši razvoj parodontalne bolezni. Električna zobna ščetka Sonicare FlexCare te sovražnike že v kali zatre.

Kako? Ščetka namreč bakterije plaka uniči tam, kjer živijo; njihova najljubša prebivališča so težko dostopna mesta in medzobni prostori. Prav zato so to področja, kjer se lahko pojavijo težave. Zvočni valovi, ki jih oddaja električna zobna ščetka Sonicare FlexCare, onesposobijo bakterije plaka, tako da se ne morejo pritrditi na zobe in dlesni. Z laboratorijskimi raziskavami je dokazano, da električna zobna ščetka Sonicare FlexCare izboljša parodontalno zdravje dlesni, torej boste s ščetkanjem z električno zobne ščetke Sonicare FlexCare dosegli čistejše in bolj zdrave zobe. To si zaslužite, mar ne?Sonicare priporočajo zobozdravniki

98 odstotkov ameriških zobozdravnikov, ki so preizkusili električno zobno ščetko Sonicare FlexCare, priporoča njeno uporabo tudi svojim pacientom. Za lastno ustno higieno uporablja električno zobno ščetko Sonicare FlexCare več ameriških zobozdravnikov kot katero koli drugo električno zobno ščetko. Enako lahko trdimo tudi za parodontologe.

Za nakup električne zobne ščetke Sonicare se je odločilo tudi že več kot 73 odstotkov slovenskih zobozdravnikov. 


Dokazani rezultati

Za proizvajalce električne zobne ščetke Sonicare so dokazljivi rezultati izjemno pomembni. Zato so dobre lastnosti električne zobne ščetke Sonicare dokumentirane v več kot 85 objavljenih raziskavah, ki jih je izvajalo 119 različnih raziskovalcev na 40 univerzah po vsem svetu. V nadaljevanju navajamo povzetke ključnih raziskav. 

Delovanje električne zobne ščetke Sonicare je podprto z več kot 85 objavljenimi raziskavami.Kratka zgodovina sonične tehnologije

Zgodba o električni zobni ščetki Sonicare se začenja v poznih osemdesetih letih, ko je bila prva električna zobna ščetka najverjetneje narejena v garaži. Danes, ko električna zobna ščetka Sonicare po vsem svetu spreminja način čiščenja ustne votline in ščetkanja zob, jih vsako leto na milijone proizvedejo v sodobni visokotehnološki Philipsovi tovarni v mestu Snoqualmie, ZDA.

Električno zobno ščetko Sonicare je razvil tim parodontologov in bioinžinerjev na Univerzi v Washingtonu v Seattlu, ZDA, za njen uspeh pa je pomemben predvsem en ključni dejavnik – izkušnje uporabnikov, ki so potrdile, da zobna ščetka zares deluje. Več kot 60 objavljenih raziskav in njihovih povzetkov (izvajali so jih na 25 univerzah po vsem svetu) dokazuje, da je električna zobna ščetka Sonicare zelo učinkovita na temeljnih področjih ustnega zdravja, kot so odstranjevanje zobnih oblog, zdravje dlesni in odstranjevanje madežev.Zgodnja leta

Električno zobno ščetko Sonicare je zasnoval David Giuliani, uspešen podjetnik z znanjem na področju elektroinženirstva. Leta 1987 je skupaj z Davidom Engelom in Royem Martinom, profesorjema na univerzi v Wasingtonu, ustanovil podjetje Optiva Corporation Inc., da bi promovirali novo, inovativno napravo za ustno higieno, ki temelji na sonični tehnologiji. Izdelavo naprave je navdihnila tehnologija, ki se uporablja v zobozdravstvenih ordinacijah.

Naslednjih pet let so tehnologijo izpopolnjevali, na periodontalnem kongresu na Floridi leta 1992 pa predstavili električno zobno ščetko Sonicare. Prvi parodontolog, ki je obiskal stojnico, je takoj naročil 36 zobnih ščetk Sonicare. Po pisanju revije Inc. Magazin je postalo 
podjetje Optiva samo v treh letih najhitreje rastoče zasebno podjetje v ZDA.Sonicare po svetu
Električna zobna ščetka Sonicare v svetu

Oktobra leta 2000 je podjetje Philips Domestic Appliances and Personal Care (DAP), oddelek Royal Philips Electronics, prevzelo podjetje Optiva Corporation Inc. – zdaj poznano kot Philips Oral Healthcare. Električna zobna ščetka Sonicare se odlično vključuje v Philipsovo celotno strategijo, ki se osredotoča na zdravje, zdrav način življenja in tehnologijo. Nova pridobitev je podjetje takoj postavila na vrh na področju inovacij v ustni negi. 

Podjetje Philips Oral Healthcare je dodalo svoje raziskave, razvoj in »know-how « za izdealavo nove generacije električnih zobnih ščetk - Sonicare Elite. 

Električna zobna ščetka Sonicare - serija Elite, ki so jo predstavili oktobra 2002 na letnem srečanju Ameriškega zobozdravniškega združenja (ADA), je po pisanju revije Forbes »rolls–royce« na trgu električnih zobnih ščetk. Do leta 2003 so zabeležili prvi uspeh v Evropi. V Veliki Britaniji je električna zobna ščetka Sonicare postala ena najbolje prodajanih električnih zobnih ščetk na trgu. Uvajanje ščetke na nizozemski, belgijski, francoski in nemški trg je bilo sprejeto z velikim navdušenjem, kar le potrjuje, da je ščetka Sonicare sprožila popolnoma nov utrip na trgu električnih zobnih ščetk. Samo štiri mesece po lansiranju v trgovine na drobno na Norveškem je električna zobna ščetka Sonicare Elite dosegla 21 odstotkov celotnega trga električnih zobnih ščetk.